2024. sze 26.

Tiltott gyümölcs

írta: Nilla30921008
Tiltott gyümölcs

 

Láttam egy filmet. A címe miatt néztem meg gyorsítva, olyan háromszoros sebességű lejátszással. A szereplők nevét éppen ezért csak én magam találtam ki, nem az eredeti forgatókönyv szerintiek. A film elég régi és a történet mára eléggé banális, bár talán mégse annyira, hiszen naponta csalják meg egymást férjek és asszonyok, de a legtöbb mégsem végződik válással. Ebből akár folytatásos sztorit is lehetne fogalmazni, ám én most megelégszem egy reményeim szerint érthető, de forgatókönyvszerűen írott vázlattal.

A történet lényege, hogy egy férfinak, Tonynak van egy szép menyasszonya Niki. Vele ő úgy érzi minden rendben és hogy nagyon szereti. Egy átmulatott este során jön rá, hogy alig ismeri a nőt. Ugyanis mindketten sokat isznak, de Niki nem elégszik meg ennyivel és beáll a táncoslányok mellé és idegen férfiak előtt sztriptízel, sőt. Eleinte csak Tonyval foglalkozik, viszont a férfinek semmi kedve tanúk előtt meghágni a kedvesét, a nő viszont arra gondol, hogy Tony őt nem szereti eléggé. Emiatt és persze az alkohol gátlásoldó hatása miatt is, Niki egyre bátrabb lesz és más férfiakhoz is dörgölőzik, akik kimutatják iránta a tetszésüket, és sokszor, sok helyütt simogatják.
Tony végül otthagyja, mert Niki nem akar vele haza menni, ő még szórakozni akar.
Tonyt elkeseríti a dolog, mert lelki szemei előtt megjelenik a szeretett nő képe, akit egyszerre több férfi kényeztet és talán meg is dugja mind. A férfinak eléggé szegényes a szexuális fantáziája, mert eszébe se jutna olyan, amikor egyszerre többen vannak a nőjében. Hasonló a szexuális élete is, mert Niki bár nem mondja neki, vele a szexet sosem igazán élvezi. Őt csak olyan másodhegedűsként tartja, mert szép férfi, mutatós, de csak ennyit jelent neki. Mégis igent mond, amikor Tony a kezét egy évvel később megkéri.
Azon az estén Tony összefut egy másik lánnyal, aki elpanaszolja neki, hogy dobta a fiúja. Megvigasztalják egymást, bár ez nem megy Tonynak simán, mert mikor eljutnak az ágyig és elcsattan egy szerelmesnek tűnő csók is, a fiú elfut, de pár percig a folyosón sétálva újra megjelenik előtte amint Nikit dugja éppen valaki és felmerül benne is, hogy miért ne? Visszamegy Ellihez és nagyot szeretkeznek. Érzékien, kielégítően méghozzá annyira, hogy együtt alszanak el, Tony lankadtan is benne marad Elliben és a nő reggel meglepve tapasztalja milyen kellemes dolog egy ilyen ébredés. Akár egy álom, gondolja és még egyet szerelmeskednek, ami azonban nem egyre sikerül, hanem többre. Mindketten bizonygatják mennyire szerelmesek, ám Tony búcsúzás előtt elmondja Ellinek, hogy mit tett Niki vele. Feltehetően lefeküdt másokkal, bár ez nem biztos, de ő mégis azt a nőt szereti. Bocsi.

Elli szomorú lesz, nem találkoznak többet, hiszen a férfi nem őt akarja. Csinos lány lévén hamar rátalál Lorenzo és Elli úgy gondolja meglesz mellette az anyagi és erkölcsi biztonsága, mert a férfinak van jó állása és azt mondja szereti, de neki nem olyan jó vele az ágyban, ám ezt el tudja viselni. Ezt gondolja a házasságuk előtt.
Teljesen véletlen dolog, hogy Lorenzo éppen friss házasként hívja fel Tonyt, mint régi iskolatársát és egykori haverját és elnézést is kér tőle, hogy nem hívta meg őt az esküvőre. Tony azt feleli, hogy semmi baj, hiszen majdnem egy napra esett barátja lakodalma az övékkel. Többszöri találkozás után ők négyen megegyeznek abban, hogy együtt mennek nászútra, így mindig mindenkinek lesz társasága. Férfiak egymás között és a nők is, mert időközben a nők is összebarátkoztak valamennyire, bár egyikük sem tud arról, hogy megvolt neki a másikuk mostani férje is. Ugyanis Niki azon az ominózus estén megismerkedett és eltöltött egy kellemes, szerelmeskedő estét Lorenzoval, de aztán ő dobja a fiút azzal, hogy Tonyt szereti.

Egy napon Lorenzo megy el bevásárolni, de mivel Ellinek nincs kedve vele menni, Niki viszont imád vásárolni ajánlkozik társnak a bevásárlásra. „Menj csak drágám” – biztatja őt Tony, mert igazából ő is csak a vásárlásra gondol.
Lorenzo menet közben elmondja Nikinek, hogy még mindig emlékszik milyen jó volt vele azon az éjszakán és bókjaival leveszi a lábáról az ifjú asszonyt, aki az autóban egy elhagyatott kieső helyen szeretkezik vele. Ez már nagyon hiányzott Nikinek, mert bár úgy érezte eddig, hogy minden rendben van közte és Tony között, ám éppen Lorenzo ébreszti rá a valóságra. Arra, hogy mennyire szegényes volt az ő szexuális élete. Most úgy érzi egyik férfiba sem szerelmes, de ez össze is zavarja, hiszen ő most már férjes asszony és nem tekinthetne úgy Lorenzora, mint lehetséges férj jelöltre, mint ahogyan nemrég még tehette volna. A szexuális élete valóban fantáziátlan volt és szegényes, mivel Tonynak nem sikerült elfelejtenie azóta sem Ellit. Tony mindig maga előtt látja azt a nőt, aki most már barátja felesége, amikor éppen Nikivel szeretkezik. Ez a szeretkezés rendszerint annyiból állt, hogy Niki elkezdi őt csókolgatni, amiből Tony leveszi, hogy a lány már felkészült rá testileg, hiszen a nő akarja őt, emiatt úgy gondolja nem kell előjáték, csak pár csók még és behatol… Ekkor jelenik meg előtte Elli, amint a haja szétterül a párnán és más erotikus képek, de mindig csak Ellivel, és nem az alatta fekvő Nikivel, ám ez annyira felizgatja, hogy egy percnél tovább sosem bírja. Emiatt érzi a bevásárlóút során Niki, hogy Lorenzoval más, és valami elveszett az életéből.
Nem sejtik, hogy közben Tony és Elli is beszélgetnek és újra egymásra találnak. Tony ekkor döbben rá, hogy ő nem is a jelenlegi feleségébe szerelmes, hanem éppen a barátjáéba, de már nincs mit tenni. El is mondja ezt Ellinek és hozzáteszi, hogy nem tehetik ezt többé, mert ő arra vágyik, hogy minden reggel Ellivel ébredjen de ez már lehetetlen. Elliben a szavak hatására ismét felidéződik az emlék, milyen csodálatos érzés volt az is, amikor Tonyt kora reggel érezte magában, méghozzá teljesen keményen, harcra készen. Ilyen Lorenzoval sosem volt és még a szex is más Tonyval. Jobb, sokkal-sokkal jobb és innentől ő is búsan veszi tudomásul, hogy ez talán már több mint egy barátság és sokkal több, mint maga a vágy. Igen, mondja magának, hiszen érez ő vágyat Lorenzo iránt is, mégis Tonyval csodálatosabb érzés még egy egyszerű csók is. Nos, nem egyszerű, mert Tonyval már semmi sem egyszerű. Talán sose volt az, mert az első alkalommal is elfutott tőle a férfi, bár akkor is visszatalált. Most megint azt mondja, nem lehetnek többé egymással. Mi ez, ha nem egy ismételt elfutás?

Hazatérve Lorenzon nem látszik változás, hacsak a kielégültséget nem mondanánk annak, de Nikin viszont Tony egyből észreveszi, hogy kicsit más a nő most. Úgy sejti köze van ehhez Lorenzonak, de nem firtatja a dolgot. Akkor sem tette, amikor Niki sztriptízelt anno, bár akkor is nagyon ette a fene, hogy mi történhetett közben, mégse merte megkérdezni Nikit. A nő meg természetesen nem dicsekedett a hódításával akkor sem, most meg főleg nem, hogy mindketten házasok. A frusztráltság érzése átváltott a kielégültségébe és ezt mindenki észrevette rajta, mintha csak a homlokára lett volna írva. Ebből gondolta Tony, hogy Lorenzo és Niki között történt valami és bár nem tette szóvá, bántotta a tudat, hogy ifjú felesége megcsalta. Ez a tudat kis idő alatt felmentést adott neki arra, amit ők is tettek Ellivel közben.
Csakhogy ő már tudta, hogy szerelmes lett, hiába bizonygatta önmagának addig a napig, hogy csak azért gondol Ellire Nikivel történő szeretkezéseik közben, mert tetszett neki a nő odaadása. Már nem tagadhatta le, hogy ez több mint vágy, szerelmes lett, hiszen azt komolyan gondolta, amit Ellinek mondott, hogy szeretne mellette ébredni minden reggel. Igen, az tényleg komoly volt, de csak az.
Annyira akarta már Ellit, hogy nem tehetett róla, és amikor egy vacsora alkalmával végre kettesben maradt barátja feleségével elhívta őt egy éjszakai fürdőzésre. A fürdőzés érzéki szeretkezésben végződött. Elli „megtanította” neki, hogy a szeretkezés sokkal több mint amit addig Tony tett Nikivel és sokkal csodálatosabb érzéseket is elővarázsolt a férfiból. Nem sejtették, hogy Lorenzo végignézi amint Elli és Tony megcsalja őt. Lorenzo visszarohan a házba, de nem kelti fel Nikit, aki édeset álmodik a szomszéd hálóban. Tony még visszahívja búcsúzóul kétszer is Ellit egy-egy szerelmes ölelésre, aki szintén rádöbben, hogy bizony ő is szerelmes lett. Mégpedig éppen ez a két szimpla ölelés győzi meg róla, mert tényleg semmi több nem történik, még egy ártatlan puszi sem, attól félve, hogy az ablakokból bármelyikük újdonsült házastársa észrevehetné őket. Csak egy ölelés – gondolja Elli, de ez annyira meghitt, annyira megnyugtató és mégis annyira izgató a férfi közelsége, amit ő addig sosem érzett. Sem Lorenzo iránt, sem senki más iránt. Sírva szalad be a lakosztályuk közös nappalijába és ott találja Lorenzot, aki felelősségre vonja. Elli nem kertel, bevallja neki hogy bár nem akarta szerelmes lett a férje barátjába. Lorenzo dühe határtalan, hiszen a barátja nem csak megdugta, hanem el is szerette tőle asszonyát és ez több, mint amit ő Nikivel tett. Az is igaz, hogy eddig nem is próbálta önmagának megmagyarázni, miért kellett újra neki Niki. Elintézte azzal, hogy csak a szex miatt, hiszen Tony felesége is nagyon csinos és kívánatos, ráadásul eszébe jutott az az első alkalom. Neki nagyon tetszett, hogy Niki annyira gátlástalanul viselkedett. Felizgatta, de akkor sem és most sem gondolt bele többet.
Viszont amint Tony belépett, Lorenzo egyből nekiesett. „Hogy tehetted ezt velem? Nem azért hívtalak meg és álltam én a nászutad költségeit, hogy elszeresd a feleségem. Tudod te, hogy mit érzek most? Na és azt tudod-e, hogy te mit érzel?” Tony ekkor már úgy érzi, hogy minden mindegy. Nem így akarta ugyan bevallani Ellinek, hogy szerelmes lett bele, mégis kimondja: – Szerelmes lettem Ellibe.
Ellit nagyon meglepi, de csodálatos érzéssel tölti el ez a vallomás, hiszen a szeretett férfi annyira bátor, hogy kimondta a férje előtt is, ez így most talán nem is neki szól, csak róla, de biztosan őszinte. Lorenzot viszont ugyanez a vallomás felbőszíti és dühében nekiesik Tonynak, aki védekezik, dulakodnak. Ezt a dulakodást hallja meg Niki, aki felébredve nem találja maga mellett Tonyt és rájön, hogy mi történhetett. Kiszalad a nappaliba és igyekszik szétválasztani a férfiakat, akik csak akkor nyugszanak meg némileg, mikor valamelyiküknek sikerül eltalálnia Nikit, aki bátran közéjük lépett. A bátorsága inkább botorság, mert csupán abból fakad, hogy Tony nem bántaná őt, hiszen a férje, Lorenzoval meg nemrég történt éppen egy felejthetetlen kaland, így tőle sem kell tartania. Egy kicsit meglepődik, amikor mégis bekap egy fájdalmas ütést, de mégse azt kérdezi meg, hogy melyikük adta, hanem inkább ő is felteszi a kérdést Tonynak, hogy mi történt, de a dühös Lorenzo megelőzi és elmondja, hogy azok ketten ott a kanapén összejátszottak ellenük. Tony elszerette tőle Ellit és mindkettőjüket megcsalta. „Tőled akarom hallani!” – vonja kérdőre most Niki Tonyt. „Tényleg az történt amit Lorenzo mondott, beleszerettem Ellibe. Nem tehetek róla, de csak most tudtam meg, csak itt, hogy mindig is bele voltam szerelmes, Ne haragudj rám ezért. Bár olyan sok okod a megcsalás miatt nem lehet haragudni, mert úgy gondolom, hogy mi csak egyenlítettünk. Tudjátok, amikor a bevásárlásból hazaértetek, Nikit mintha kicserélték volna. Egyből rájöttem, hogy történt valami az úton köztetek.” Lorenzo tagadni akarja, ám Niki megelőzi és dühében bevallja, hogy valóban megtették, lefeküdtek ott az autóban egymással és az annyira jó volt, mint amennyire Tonyval soha. Ő ezt ugyan bosszúnak szánta, így akarva megbántani a hűtlen férjét, ám nem gondolt arra, hogy ez egyben vallomás is Lorenzo felé, aki emiatt teljesen lehiggadva közli Ellivel: – Ezek után elválunk, azt ugye tudod? Nem kell hazajönnöd velem, elköltözök. Ezt az utat kifizettem van még két heted. Élvezd a szerelmeddel, ha akarod. Én nem tudok itt maradni. Jössz velem Niki?
Niki kicsit habozik, majd bólint.

Nos, a film eddig tart, de bárki kitalálhatja a folytatást. Én egy ilyen variációra voksolnék:
Elli és Tony összeházasodnak, miután a nászútjukról hazatérnek. Lorenzo és Niki is egymásra találnak, hiszen Lorenzo éppen azt szerette meg Nikiben, hogy mennyire bevállalós ez a nő, és ezentúl megadja neki, amire az vágyik. Hotwife lesz Nikiből, aki egyre inkább élvezi ezt a szerepét. Előfordul, hogy Lorenzo odaajándékozza őt egy-egy ismerősének, vagy ismeretlennek, persze mindig megbeszéli előre ezt a feleségével. Olyan is előfordul, hogy Nikit egyedül küldi szórakozni és amikor az hazaér, lelkendezve újságolja neki a legújabb hódítását, mire nagyot szeretkeznek. Az teljesen mellékes, hogy ez a hódítás valóban megtörtént-e vagy csak kitalálta a nő, a szeretkezés ennek tudatában mégis mindkettőjüknek felejthetetlen perceket okoz. Lorenzo ugyanis úgy érzi, hogy ez a nő immár teljesen az övé, azt teszi mindig amit ő akar, amit csak kér tőle. Emiatt Nikit egyre vadabb dolgokba viszi, amit Niki a kíváncsisága és a férje iránti bizalma miatt sosem utasít el. Ők emiatt élnek életük végéig tartó boldog házaságban, hiszen egymást szeretik és bármilyen esemény után mindig egymásra találnak, és rájönnek, hogy nem kell nekik más. Niki is így gondolja, mert a többi férfit, akit a férje tanácsol neki, vagy inkább azt mondhatnánk odadobja, eladja, Nikinek semmit sem számítanak, csak annyit, mint egy kellemes élmény, egy testi kielégülés. Ezért is szereti ő Lorenzot egyre jobban, mert a férfi még azt is elnézi neki, ha ő beszámol a férjének a legújabb, bár nem létező férfiról az életében.

Tony és Elli pedig élik a szerelmesek életét és Elli egyre többre sarkallja kedvesét, mert neki nagyon is jól működik a szexben is a fantáziája, mígnem egy alkalommal beleviszi őt egy hármasba is egyik barátnőjével.
A férfi kipróbálja, de taszítja őt a másik nő, bár nem érti ezt, hiszen ruhában annyira kívánatosnak tűnt. Ezt el is mondja Ellinek, aki ezt olyanképpen érti meg, hogy a férje igazán szerelmes belé, és a nyakába ugrik egy „Annyira szeretlek!” felkiáltással és soha többé nem akarja a férjét, szerelmét semmi ilyesminek kitenni.
Ezen az ötleten felbuzdulva Tony is felajánlja egyszer neki, hogy talán lehetnének ők hármasban egy barátjával, de Ellit már a gondolat is elborzasztja, hogy ő egy másik férfival…
– Soha! – Kiáltja és szerelmének beletelik némi időbe, míg meggyőzi, hogy csupán teljesíteni akarta egy ki nem mondott kívánságát. „Nem kívánok én rajtad kívül egyetlen férfit sem. Ha te nem szeretsz már, zárdába vonulok, vagy nem is tudom…” Vallja neki be Elli és innentől egyikük se gondol senki másra, csak egymásra és a születendő gyermekeikre.

Két életút, két teljesen eltérő mentalitású páros,. Ám ki mondhatná hogy bármelyik kapcsolat nem kielégítő, nem biztonságos, vagy nem szeretetteljes? Egyszerűen arról van szó, hogy más emberek, más egyéniségek és mások a vágyaik, temperamentumuk, mint a másik párnak. Tony és Elli boldogok, na meg Lorenzo és Niki sem boldogtalanok. Mindkét kapcsolat lehet sírig tartó, bár mindkettő másért.
Elítélhető egy ember a vágyaiért? Ha igen, akkor az már nem emberi? A perverz szerintem nem ezt jelenti. Csupán az általánostól való eltérést. Valamikor perverzitásnak számított egy kivillanó női boka, ma már nem lepődünk meg a meztelen keblek látványán sem, ami szinte a modern filmipar kellékévé nőtte ki magát. Változik a világ, változik a társdalom is, az egyének is. Ettől még az ember ember marad.
Akkor válik embertelenné, állatiassá, ha ok nélkül kegyetlenkedik másokkal. Mondjuk kirobbant vagy támogat egy háborút, ami tömegeknek okoz szenvedést a semmiért. A cél általában a hatalom megszerzése, de a hatalom egy illúzió, ami igazából nem is létezik. Vagy mégis. Akkor létezik, ha valaki vállalja, hogy aláveti magát más, vagy mások akaratának. A modern társadalom írott és íratlan jogokkal ismeri el az olyat bűnként, ha egy, vagy több ember kegyetlenkedéssel veszi rá erre a megalázkodásra a másik egyént, vagy akár többet. Ez a mai társadalmak ellentmondása, hiszen egyfelől felruház embereket (politikusokat) a hatalom gyakorlására, másfelől bűnként ismeri el ugyanezt. Nem bűn akkor, ha a politikusok nem élnek vissza a kapott hatalmukkal. Csakhogy sajnos a gyakorlat nagyon sok esetben mást mutat. Mondhatni 90 %-nál is nagyobb arányban. Lehet ezzel vitatkozni, de bizonyítani ugyan ki tudná?
Ezek az utolsó gondolatok Naiv1966 történetének elolvasása miatt jutottak eszembe. Mármint a politika, a politikusok… Az eszmefuttatás talán egyéni, de ez is csak egy vélemény, a hétköznapi élet tapasztalataira támaszkodva.

Szólj hozzá